Hasznos visszajelzésekből sosem elég

Julcsi a GroupM Akadémia gyakornoka jelenleg. Alábbi bejegyzésében a visszajelzés fontosságáról és az akadémiai mentori rendszerről olvashattok.

Amikor az interjún megkérdezték tőlem, hogy mit tartok a legfontosabbnak egy munkahelyen, gondolkodás nélkül azt válaszoltam, hogy a megfelelő visszajelzést. Kérték, hogy fejtsem ki, pontosan mit értek ez alatt – erre sem volt nehéz válaszolnom, hiszen hónapok (évek?) óta tudtam, hogy pályakezdőként erre van a legnagyobb szükségünk.

Gondoljunk csak bele: bújjuk a tankönyveket, dolgozunk, végezzük a feladatokat sorban, tapasztalunk – de mikor válunk ezektől jobb szakemberré? Az évek meg a rutin, persze, de igazán akkor, amikor megkapjuk a megfelelő visszajelzést. Legyen ez dicséret, mikor a tanultak és tapasztaltak alapján jól végezzük a munkánkat, és ami talán még fontosabb: legyen ez kritika, amiből tanulhatunk, fejlődhetünk, jobbak lehetünk.

Ebből pedig itt, a GroupM Akadémián nincs hiány. Egyrészt visszajelzést kapunk a teszteredményeinkről, és (az egyetemen kapott egy darab érdemjeggyel való értékeléssel ellentétben) itt szöveges, részletes, törődő visszajelzést kapunk.  Másrészt az ügynökségnél végzett feladatainkkal sem hagynak egyedül: minden új feladathoz rengeteg előzetes segítséget kapunk, és mikor elkészültünk, a mentorok vagy a csoportvezető időt szán arra, hogy az esetleges hibákat átbeszéljük.

A pályakezdőként vágyott „mentorprogram” itt tehát nagyon jól működik. Minden akadémistának saját mentora van az adott ügynökségnél, akihez bármilyen kérdéssel fordulhat – illetve rajta kívül is sok-sok emberre számíthatunk. Akikkel együtt dolgozunk, mind nagyon készségesek, a feladatokat tisztán, feldolgozhatóan adják át nekünk. Egy-egy nagyobb feladat előtt és után beülünk valamelyik tárgyalóba, vagy kiülünk a teraszra és megbeszéljük a részleteket: előtte azt, hogy mire figyeljünk utána pedig, hogy mit csináltunk jól és legközelebb mit (és hogyan!) csinálhatnánk jobban.

Így válik teljessé a mentoráltság, így kapjuk meg a megfelelő visszajelzést.

 

Kassai Júlia, GroupM Akadémia, 2. csoport

 

Ha szívesen tanulnál és dolgoznál egy olyan helyen, ahol fontos vagy, jó a társaság és szakmailag fejlődhetsz, jelentkezz a GroupM Akadémiára!

About the author: Diána Török

Leave a Reply

Your email address will not be published.