Mi történik, ha egy addig nem létező pozícióba vesznek fel az Akadémia után?

Elsőnek lenni valamiben jó dolog. Főleg, ha a személyiséged tartalmaz egy adag kíváncsiságot és egészséges versenyszellemet. Elsőnek lenni izgalmas. Szinte minden nap kihívásokat és felfedezésre váró újdonságokat tartogat. Ugyanakkor elsőnek lenni valamiben ijesztő is tud lenni. Nem tudhatod, hogy merre indulj, mi vár rád, és ott van a nagyobb felelősség is – írja Vio, aki immár a Mindshare Junior Programmatic Specialist munkatársa.

Szerencsére az utóbbiban rengeteg segítséget kaptam, amikor a GroupM Akadémiát elvégezve egy olyan pozícióba vettek fel a Mindshare-hez, ami előtte nem is létezett. A programmatic tevékenység eddig kizárólag a GroupM csapatánál összpontosult, ők foglalkoztak a digitális médiafelületek és kapcsolódó szolgáltatások automatikus adás-vételével a Mindshare ügyfelei számára. Ez részben továbbra is így marad, azonban néhány ügyféllel október közepétől már egy emelettel feljebb én foglalkozom Junior Programmatic Specialistként.

Az Akadémián az elméleti képzés mellett két-két hónapot gyakorlaton töltöttünk, ahol közelebbről ismerkedhettünk meg azzal, hogy milyen az élet egy médiaügynökségben. Mivel a képzés második szakaszában programmatic specializációra kerültem, a GroupM csapatában a legjobb szakemberektől tanulhattam meg, hogy mire kell figyelni a tervezésnél, hogyan indul egy kampány és mennyi mindent lehet optimalizálni. De nemcsak szakmailag fejlődtem itt sokat, hanem azt is megtapasztaltam, hogy milyen szenvedélyesen lehet szeretni ezt a folyamatosan fejlődő területet.

A sikeres záróvizsgát követően izgatottan vártam az első napomat a Mindshare-nél. Ismerős környezet, a megszokott kellemes hangulat és kedves arcok fogadtak. Mivel eddig nem voltak kialakult forgatókönyvek a programmatic folyamatokhoz, így szinte mindenben a kezdetektől vehettem részt. Nagy segítséget jelentenek ehhez a kéthetente tartott programmatic státuszok, ahol mindig átbeszéljük az éppen aktuális kérdéseket és fejleményeket. Itt döntjük el a felsorakoztatott pro és kontra érvek mentén, hogy az egyes ügyfeleknél éppen milyen eszközöket érdemes használni. Ezeken a meetingeken foglaljuk össze az egyre gyűlő tapasztalatokat és az újdonságokat, amikkel érdemes lenne kísérletezni. Rengeteg segítséget kapok a főnökeimtől és munkatársaimtól, akiktől bátran kérdezhetek, kérhetek tanácsot. Számos kihívással kerülök szembe, de ezektől lesznek izgalmasak a mindennapok. Az Akadémia után bedobtak ugyan a mélyvízbe, de előbb megtanítottak úszni, így élvezettel lubickolok ebben az új helyzetben.

Ha egy olyan munkára vágysz, ahol minden nap előre tudod, hogy mire számíthatsz és ugyanazokat a feladatokat kell ismételgetned, akkor a GroupM Akadémia nem a te helyed. Ha viszont szeretnél egy kreatív, segítőkész csapathoz kerülni, szereted a kihívásokat és folyamatos fejlődésre vágysz, akkor jelentkezz bátran!

(A kép forrása: https://unsplash.com/photos/a2VqhP3d4Vg)

– Szalóki Violetta, Mindshare, Junior Programmatic Specialist

Ha szívesen tanulnál és dolgoznál egy olyan helyen, ahol fontos vagy, jó a társaság és szakmailag fejlődhetsz, jelentkezz a GroupM Akadémiára!
A jelentkezés határideje: 2019. február 10.

About the author: Diána Török

Leave a Reply

Your email address will not be published.