“Rengeteg jófej cég van, akiknél tényleg lehet tanulni, fejlődni, és ahol figyelnek rátok”

Mivel a héten elkezdődnek a második körös beszélgetések, ezért bemutatjuk a veletek találkozó HR-es csapat harmadik tagját, Diát is. A két korábbi bemutatkozás elérhető Somáról itt és Saciról itt.

Török Diána

Mutatkozz be röviden. Miért lettél HR-es, és mivel foglalkozol most?

Török Dia vagyok, a GroupM-ben a Head of Talent Development címkét viselem. Ez azt jelenti ember nyelven, hogy én vezetem a GroupM Akadémiát, és mellette hozzám tartoznak a csoport szintű munkatársfejlesztési projektek, meg ami még jön😊

Az Akadémiát 2017 májusa óta vezetem, és ez egy olyan projekt, ami a marketingkommunikációs és a HR szakma határán egyensúlyoz. Én szeretem az ilyen határterületeket, ezek a legizgalmasabbak. Így lettem HR-es – vagyis leszek, ha végre leadom a szakdolgozatom a HR Business Partner szakközgazdász képzésen. Mindenki drukkoljon😉

A HR-ben az emberi tényező és az üzlet találkozását tartom a legérdekesebbnek. Szeretek beszélgetni, fejleszteni, fejlődni. Minden nap tanulok a munkatársaimtól – HR-esektől és nem HR-esektől egyaránt.

Milyen szerepet játszol az Akadémia során? Hogyan találkozhatnak veled a jelentkezők?

Sacival és Somával együtt részt veszek a kiválasztásban, emellett én végzem az első körös szűrést a felvételik alapján, később pedig elsődlegesen én kísérem a hozzánk kerülő akadémistákat a program során. Néhány tréninget is szoktam tartani. A kollégák azt szokták mondani, hogy én vagyok az akadémisták anyukája. Nevezzük inkább mentornak😊

Mi az, ami megfog egy jelöltben? Mitől gondolod azt, hogy “ez az ember kell nekünk”? És mi az, amitől kiakadsz egy állásinterjún?

A nyíltság és az őszinte érdeklődés mindig felkeltik az én érdeklődésemet is. Szeretem, ha egy jelölt mer kérdezni, és a kérdései arról tanúskodnak, hogy foglalkozott már velünk és ezzel a lehetőséggel. Szeretem ha csillogó szemeket látok. A jóféle provokációt is szeretem, akkor is, ha elsőre megdöbbent vagy kényelmetlenül érzem magamat. Tök jó beszélgetések tudnak ebből kialakulni.

Azt viszont nem szeretem, ha valaki nem vállal felelősséget magáért, a gondolataiért, vagy mondjuk úgy jön el beszélgetni velünk, hogy kis túlzással azt sem tudja, hol van. Pedig a felkészülés nem elsősorban nekünk segít, hanem a jelentkezőknek, mert így jobban el tudják dönteni, tényleg érdekli-e őket az általunk kínált lehetőség. Ja, és mindig vannak olyanok, akik nem jelzik, hogy mégsem tudnak/akarnak eljönni a szóbelire. Ugye ezt nem kell magyaráznom, miért problémás.

Mi választ el egy jó CV-t a rossz CV-től?

A jó CV tömör, kiemeli a lényeget. Látszik belőle, hogy a jelentkezőt mi érdekli, mit tart igazán fontosnak az eddigi tapasztalataiból. A túl hosszú, túl “zajos” CV-k kockázata az, hogy valami fontos elsikkad. Néha a jelentkezők átesnek a ló túloldalára, és szinte üres CV-t küldenek, pedig pályakezdők esetében számomra minden gyakorlati tapasztalat érdekes. Egy árufeltöltő gyakorlat sem tanulság nélküli.

+1: Ha egy tanácsot adhatnál a mai fiatal álláskeresőknek, az lenne, hogy…?

…bízzatok a munkaadókban jobban. Rengeteg jófej cég van, akiknél tényleg lehet tanulni, fejlődni, és ahol figyelnek rátok. Szerintem a GroupM ügynökségei és partnerünk, a Central Médiacsoport is ilyenek. De ezt nektek kell eldöntenetek, szóval kérdezzetek bátran! 😊

 

Ha szeretnél jelentkezni a GroupM Akadémiára, megteheted itt: http://akademia.groupm.hu/index.php/jelentkezes/

About the author: GMA

Leave a Reply

Your email address will not be published.