Akadémia vagy egyetem?

Hajni egy sok jelentkező számára ismerős dilemmával szembesült: egyetem vagy akadémia? Esetleg egyetem és akadémia?:) Most megosztja velünk, hogy ő miért vágott bele az akadémiába.

Idén januárban végeztem az egyetemen pénzügy és számvitel alapszakon. Az utolsó években végig azon gondolkodtam, hogy milyen mesterképzésre menjek majd ezután. Kommunikáció- és médiatudomány vagy marketing mesterképzés volt a két opció, ami szóba jöhetett, ugyanis nyitni szerettem volna egy kicsit más terület felé is, mint ami a pénzügy-számvitel volt 8 éven keresztül.

Éppen a záróvizsga után vettem észre a GroupM Akadémia lehetőséget, ami egy megterhelő 3 és fél év egyetemi képzés után számomra sokkal vonzóbbnak tűnt. 4 hónap 2 év helyett úgy, hogy közben gyakorlati tapasztalatot is szerezhetek és ha tetszik, illetve kapok ajánlatot, utána rögtön elhelyezkedhetek ezen a területen. Nem gondolkodtam sokat a lehetőségen, gyorsan végigfutottak rajtam azok az érvek, amiért érdemes volt rányomni a jelentkezés gombra.

Úgy gondolom, hogy akkor érdemesebb inkább az akadémiát választani az egyetem helyett, hogyha egy intenzívebb, gyorsabb és specifikusabb képzést szeretnél kapni, kifejezetten digitális marketing területen. Persze egyetem mellett is van lehetőséged elvégezni az akadémiát.

Mindezeken felül pedig arra is szuper lehetőség, ha még kissé bizonytalan vagy abban, hogy valóban neked való ez a szakma és ezzel szeretnél a későbbiekben foglalkozni. Az akadémián keresztül széles rálátást kapsz erre a területre és a 4 hónap alatt különböző területeken is kipróbálhatod magad, ami nagyon sokat tud segíteni ebben a döntésben.

Szerintem úgy tudhatod meg igazán, hogy mivel szeretnél foglalkozni, hogyha a tanulás mellett rögtön ki is próbálod magad egy szakmában. Mindezekre pedig a GroupM Akadémia egy kiváló lehetőség.

– Herczeg Hajnalka, junior értékesítési specialista @Central Médiacsoport

Ha szívesen tanulnál és dolgoznál egy olyan helyen, ahol fontos vagy, jó a társaság és szakmailag fejlődhetsz, jelentkezz a GroupM Akadémiára!
A jelentkezés határideje: 2019. december 20.

Kép forrása

About the author: Diána Török

Leave a Reply

Your email address will not be published.