3 dolog, amit imádtam az MEC-nél

Folytatjuk a GroupM-ügynökségeket bemutató sorozatunkat. Az első részben Balázs a MindShare-es benyomásait írta meg, most pedig Julcsi van soron, aki a GroupM Akadémia első két hónapját az MEC-nél töltötte, és most azt írta meg, mi volt a három kedvenc dolga az ügynökségnél.

1. Barátságos és inspiráló irodai környezet és légkör

Az alap volt, hogy minden reggel jókedvűen értem az irodába. Ha mégis fáradtabban, nehezebben indult nap, akkor sem telt 3 percnél több időbe, hogy jó hangulatom legyen. Miért is? Az MEC irodája már kialakításában is szabad, felhőtlen: tágas terek vannak, a zöld szín dominál (engem ez totál megnyugtat), a falakon és a bútorokon túl pedig a kollégák is hozzátesznek a csíhez.

 2. Reggeli, hogy jól induljon a nap!

A reggelit sem kell otthon kapkodva, fél marék müzlivel elintézni: itt minden reggel friss pékáru, felvágottak, friss saláta, lekvár, joghurt várja a kollégákat „hogy jól induljon a nap” – és tényleg! Hála és köszönet az irodavezetőnek és a recepciós lányoknak.

A határidők persze nem várnak.  Nem sokkal később már az e-maileket olvassuk, indul a munka. Két nagy projekttér van:

  • Az egyikben a tervezők csoportosulnak ügyfelek szerint, 6-7 fős asztalokhoz. A portfólió nagyon változatos: a mindennapi életben lévő tömegmárkáktól a luxus márkákig mindenféle ügyfél van.
  • A másik open office részen a specialisták csoportosultak asztalbarátságokká: data, performance, wavemaker és a search csapatok.

Engem leginkább az utóbbi, a search csapat karolt fel: így nagyrészt itt – az MEC Interaction irodarészen – a keresőmarketinges szakemberekkel dolgozhattam. Többféle Google, Facebook, YouTube kampány részleteibe láthattam bele. A hirdetésszövegek megírásán át a PPC (pay per click – licitalapú médiavásárlás) kampánytervezéséig változatos feladataim voltak.

 3. Terasz, hogy a jó időt a munkahelyen is élvezhessük

A teraszra jártunk ebédelni, a friss levegőn kaptunk új erőre, megbeszéléseket tartottunk. A grillsütő pedig árulkodó jele a terasz munkaidő utáni aktív használatának is: kisebb-nagyobb ünneplések, kreatív, kötetlen együtt töltött időnek a helyszíne ez.

Kassai Júlia, GroupM Akadémia 2.csoport

 

Ha szívesen tanulnál és dolgoznál egy olyan helyen, ahol fontos vagy, jó a társaság és szakmailag fejlődhetsz, jelentkezz a GroupM Akadémiára!

About the author: Diána Török

Leave a Reply

Your email address will not be published.