Mire számíthat egy GroupM akadémista?

Mint sok más jelentkezőnek, mikor interjúra jöttem, volt egy saját elképzelésem a cégről és arról, hogy milyen lehet itt dolgozni. Nagy médiamamut, nemzetközi cég, biztos mindenki érezteti a rangját, mint sok nagy cégnél.

A GroupM-nek sikerült az összes hasonló előítéletemet egy nap alatt eltörölnie. Habár tényleg egy sikeres nemzetközi médiaügyökségi hálózatról beszélünk, ahol bőven van tennivaló, feszélyezett hangulatnak nyomát se lehet felfedezni. Mind a tapasztaltabb kollégák, mind a friss gyakornokok jó hangulatban teszik a teendőiket, alkalom adtán át-át szólogatva, viccelődve más csapatokkal, csapattagokkal.

A gyakornoki lét egyik fő eleme az oktatáson való részvétel lesz. Az első hónap nagyobb részét az oktatás fogja kitenni, amikor is a munkához szükséges ismereteket (médiapiac, digitális alapismeretek, különböző hírdetések készítése, platformok kezelése stb.) fogják átadni a tapasztalt kollégák. Általában ezek különböző, változatos feladatokkal fognak párosulni, igy nem árt úgy tervezni, hogy egy kevés bónusz időt szánjon rá az ember. Ha esetleg segítségre van szükség, akkor bárkihez nyugodtan fordulhatunk, mindenki nyitott és ha ideje engedi, szívesen segít.

Ilyen nem lesz… 🙂

 A másik része a programnak a cégen belüli gyakornoki rész, amikor is az ügynökségeknél segítünk különböző feladatokban. Mivel a program fő célja digitális szakemberek képzése, igy nagyrészt ilyen feladatokkal találkozunk. Ezek a feladatok az egyszerű (?) riportkészítéstől a kulcsszókutatáson és versenytársfigyelésen át egészen egy kampány feltöltéséig nyúlhatnak, biztosítva azt, hogy változatos feladatokat lássunk el és minél nagyobb részét megismerjük a munkameneteknek a gyakorlat ideje alatt.

Röviden összefoglalva ezekre a dolgokra számíthat az, aki felvételt nyer az Akadémiára:

  • Segítőkész munkatársak
  • Pörgős tempó
  • Profi oktatás
  • Jó hangulat
  • Változatos feladatok és munkakör

Ha úgy érzed, hogy ezek egy olyan helyet írnak le, ahol szívesen dolgoznál, akkor jelentkezz bátran ITT, a GroupM Akadémia hivatalos oldalán. Biztosítalak róla, hogy nem fogod megbánni!

– Buglyó Marcell, GroupM Akadémia, 1. csoport

About the author: GMA

Leave a Reply

Your email address will not be published.